Повик за програмата „НАЈДОБРИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ“ 2015


  Поради успехот на оваа програма во текот на изминатите години Steiermärkische Sparkasse Bank и оваа година иницира соработка со Универзитетот во Грац во рамки на програмата „Најдо...

04.02.2015 прочитано: 661 повеќе →

ПРВ ЦИКЛУС НА СТУДИИ: ЗАВЕРКА НА ЗИМСКИОТ/ УПИС НА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2014/2015


ПРВ ЦИКЛУС НА СТУДИИ: ЗАВЕРКА НА ЗИМСКИОТ/ УПИС НА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2014/2015 04 -20.02.2015 1.Потребни документи за  ЗАВЕРКА на ЗИМСКИОТ семестар, 2014/2015 Образец за заверка на семестар и...

21.01.2015 прочитано: 20096 повеќе →

ПРЕДЛОЗИ ЗА ПРОМЕНИ ВО ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ СО ОБРАЗЛОЖЕНИЈА и МИСЛЕЊЕ ВО ВРСКА СО ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА ВИСОКООБРАЗОВНИТЕ УСТАНОВИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА НАСТАВЕН КАДАР ВО ПРЕДУЧИЛИШНОТО ВОСПИТАНИЕ, ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ


Мислењето на Економскиот факултет-Скопје во врска со предлозите за промени во предлог законот, е доставено до Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

25.12.2014 прочитано: 1351 повеќе →

Најдобар млад научник за 2014 година


Во тек е јавниот повик за избор на Најдобар млад научник за 2014 година, признание што петта година го доделува Претседателот на Република Македонија, Н.Е. д-р Ѓорге Иванов. Во продолжение следи ...

18.11.2014 прочитано: 1084 повеќе →

Полагање на АПТИС и ИЕЛТС на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“, УКИМ


Почитувани студенти, Повеќе информации за можноста за полагање на АПТИС и ИЕЛТС на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“, УКИМ имате .   Со почит, Економски факултет-Скопје УКИМ

17.10.2014 прочитано: 1413 повеќе →

<< 1 2 3 4 5 >>